حمل و نقل زمینی
حمل و نقل زمینی کانتینری
حمل و نقل زمینی یکی از متداولترین روشهای حمل و نقل کالا به شهرها و البته کشورهای دیگر است که از نظر سرعت و هزینهها مقرون به صرفهتر از سایر روشهاست. این نوع حمل و نقل بیشتر در مقیاسهای کوچکتر باربری انجام میشود و برای ترانزیت بارهای حجیم معمولاً از روش دریایی استفاده میشود. کالاهایی که از طریق حمل و نقل بین المللی زمینی منتقل میشوند، سریعتر از روش دریایی به مقصد میرسند؛ از این رو برای افرادی که به زمان تحویل کالا اهمیت میدهند، این روش مناسبتر است.
حمل زمینی بار و کالا
ما پیشنهاد میدهیم :
- بندر به بندر LCL و FCL یا از کارخانه تا انبار شما، خدمات حمل و نقل دریایی به بیش از ۵۰۰ بندر بین المللی.
- مقایسه رایگان قیمت برای انواع مسیرها و کشتی ها
- یک سیستم رزرو آسان برای استفاده – با قیمت های شامل همه هزینه های مرتبط تا محل مقصد
- پاسخگویی سریع و تخصصی
- پشتیبانی با اسناد حمل و نقل. تیم مراقبت از مشتری ما در طول مدت حمل و نقل و فراتر از آن به شما کمک می کند
تاریخچه حمل و نقل زمینی
حمل و نقل زمینی از گذشتههای دور در مقیاسهای کوچک مانند حمل با گاری و اسبها صورت میگرفت. همزمان با این روش، حمل دریایی نیز با استفاده از قایقها و کشتیهای چوبی مورد استفاده انسانهای ادوار گذشته بوده است. با رشد صنعت ماشین سازی، اولین کامیون توسط شرکت دایملر در سال ۱۸۹۶ ساخته شد و از این زمان به بعد، حمل و نقل زمینی رنگ و بوی تازهای به خود گرفت. بعدها با گسترش خطوط ریلی و قطار، ترانزیت کالا به روش زمینی از طریق این خطوط نیز انجام شد و صنعت حمل و نقل بین المللی یک روش متداول دیگر را به خود گرفت.
چه کالاهایی از طریق حمل و نقل زمینی منتقل میشوند؟
در حمل و نقل زمینی معمولاً کالاهای سنگین و حجیم یا سایر کالاها جا به جا میشوند. این کالاها گران قیمت نیستند اما ارزش متوسط دارند. برای کالاهای گران قیمت معمولاً از روشهای حمل و نقل هوایی استفاده میشود. حمل و نقل زمینی حتی برای کالاهایی مثل ظروف چینی نیز مناسب است؛ چرا که آسیب کمتری حین جا به جایی به این محصولات وارد میشود. برخی از کالاهایی که توسط روش زمینی حمل و نقل بین المللی جا به جا میشوند عبارتند از:
- یراق آلات، شیرهای صنعتی ، فنهای صنعتی و متعلقات آنها
- لوازم آشپزخانه مثل گاز، فر، لوازم مورد نیاز صنایع غذایی و شیرینی پزی
- ابزارهای اندازه گیری دقیق صنعتی مثل فلومتر
- ابزارها و اقلام پزشکی مثل ایمپلنتهای دندان پزشکی، دستگاههای اتاق عمل و سانتریفیوژهای پزشکی
- ترنسمیترهای فشار هوا و دستگاههای تنظیم آن
- انواع کمپرسور و سیلندرهای پیستونی
حمل و نقل زمینی از چند طریق انجام میشود؟
به طور کلی حمل و نقل زمینی از طریق مسیرهای جادهای و ریلی یا ترکیبی از حمل و نقل زمینی و مسیرهای دریایی صورت میگیرد. با توجه به مرز بندی و شرایط محیطی کشورها، پتانسیل حمل و نقل باید بررسی شود. برای مثال در کشور ما خطوط ریلی گستردگی لازم را برای حمل و نقل تماماً ریلی ندارند؛ به همین دلیل استفاده از حمل و نقل جادهای کالا میتواند مناسبتر باشد. ممکن است برخی کشورها جادههای مناسب ترانزیت کالا را احداث نکرده باشند و در عوض خطوط ریلی مناسبی در اختیار داشته باشند.
حمل و نقل جادهای
در حمل و نقل جادهای از کامیون و تریلی و وسایل نقلیه دیگر مانند اتوبوس و اتومبیلهای دیگر استفاده میشود. در این نوع حمل و نقل مسیرهای جاده منتهی به شهرها و روستاها پیموده شده و کالا به صورت انبار به انبار منتقل میشود. حمل و نقل زمینی از طریق جادهها برخی مزایا و معایب دارد که عبارتند از:
مزایا
- سرعت بالا در حمل و نقل کالاها
- هزینه کمتر در مقایسه با سایر روشهای حمل و نقل مثل هوایی و دریایی
- عدم نیاز به ترانزیت گمرک به گمرک کالا در حمل و نقل زمینی جادهای
- امکان حمل و نقل در حجم کم و مختصات کوچک
- عدم نیاز به جرثقیل در هنگام تخلیه بار
- انعطاف پذیری بالا در انتخاب روندهای زمانی و حمل و نقل کالا
معایب
- خطر بیشتر در حمل و نقل به دلیل حوادث جادهای و شرایط نامساعد راهها
- وابستگی به طبیعت فصلی و آب و هوا
حمل و نقل ریلی
از دیگر روشهای حمل و نقل زمینی میتوان به نوع ریلی اشاره کرد. حمل و نقل از طریق راه آهن با استفاده از قطارهای باری و در مقیاس بزرگ صورت میگیرد و امکان ترانزیت کالا به صورت مطمئن را فراهم کرده است. به دلیل اینکه خطوط ریلی در همه کشورها گسترده نیست، استفاده از این روش برای حمل و نقل منوط به خطوط ریلی موجود در مبدا و مقصد است. در صورت وجود خطوط ریلی کافی و گسترده، حمل و نقل ریلی بسیار مناسبتر از حمل و نقل جادهای خواهد بود. برخی از مزایا و معایب این روش:
مزایا
- امکان ترانزیت در حجم بالا و با سرعت بیشتر
- کاهش احتمال درگیری با سوانح و حوادث راهها
- هزینهی کمتر نسبت به حمل و نقل هوایی و دریایی
- اطمینان از سلامت کالا حین رسیدن به دست خریدار
- سالمترین روش حمل و نقل کالا از نظر زیست محیطی
معایب
- وابستگی به زیرساختهای ریلی در دو منطقه مبدا و مقصد
حمل و نقل زمینی-دریایی
این شیوه حمل و نقل به صورت دو مرحله انجام میشود. معمولاً به دلیل نبود مرز زمینی با کشور مقصد، پس از طی کردن قسمتی از مسیر زمینی، کالاها به صورت دریایی منتقل میشوند. بعضی اوقات هم شرکت حمل و نقل بین المللی برای کاهش هزینهها یا اهداف دیگر، روشهای ترکیبی حمل و نقل مثل حمل و نقل زمینی-دریایی را پیشنهاد میدهد.
مراحل حمل و نقل زمینی کالا
حمل و نقل زمینی به صورت بین المللی مانند سایر شیوههای حمل و نقل یک سری مراحل و سلسله مراتب دارد. این مراحل هم از نظر قانونی و هم از لحاظ کاری باید انجام شوند تا روند حمل و نقل بدون هیچ مشکل یا وقفهای طی شود. پروسه تحویل کالا از فروشنده به گیرنده در سطح بین المللی وابسته به قوانین کشورها و روش حمل و نقل است اما به طور کلی ۶ مرحله اصلی دارد:
تحویل محموله در مبداء
اولین مرحله تحویل محموله به متصدی حمل بار است؛ البته تاجران میتوانند در همکاری شرکت های حمل و نقل بین المللی این خدمات را دریافت کنند. در این مرحله مسئول طرف فروشنده، بار را به حمل کننده تحویل داده مستندات تنظیم میگردند. متداولترین شیوه حمل و نقل در این مرحله روش حمل جادهای است و حتی در روش حمل و نقل جادهای به طور کلی در تمامی مراحل این نوع روش حمل استفاده میشود.
ترخیص کالا در گمرک
گمرک در هر کشوری بر واردات و صادرات کالا به خارج از کشور نظارت دارد. با ورود به فضای گمرکی، مستندات حمل و نقل بین المللی از شما خواسته میشود و پس از طی کردن مراحل قانونی، اجازه خروج کالا از کشور صادر میگردد. شرکت های حمل و نقل بین المللی کالا این مستندات را تنظیم و ارائه میکنند و از آنجایی که گواهینامه معتبر دارند، قابل اعتمادترند. در زمان بندی ترخیص کالا از گمرک باید توجه کرد که پیش از فرا رسیدن زمان حرکت به سمت مقصد باید این کار انجام گیرد؛ در غیر اینصورت دچار تاخیر و خسارت خواهید شد.
بار زدن محموله
پس از ترخیص کالا از گمرک، عمل بار زدن کالا انجام میگیرد. در این مرحله کالاها ضمن بررسی کلی، به حمل کنندهها بار زده میشوند. پس از بررسیهای نهایی نیز کالا برای حرکت به سمت مقصد آماده میشود. در حمل و نقل دریایی معمولا از کانتینر یا در حمل و نقل جادهای از اتاقکهای تریلی و کامیون برای بار زدن استفاده میشود.
حمل و نقل بین المللی
اینجا عمده وظایف شرکت حمل و نقل بین المللی انجام میگیرد. در این مرحله اگر یک شرکت معتبر وظیفه حمل و نقل را عهدهدار باشد، آسیبی به کالا و زمان شما وارد نخواهد آمد. شرکتهای حمل و نقل قراردادهایی را تنظیم میکنند و متعهد میشوند در زمانی مشخص و توافقی، کالا را به دست گیرنده برسانند.
ترخیص کالا در گمرک مقصد
در کشور مقصد نیز کالاها از فیلتر گمرک میگذرند. دقیقاً همانند مرحله ترخیص از گمرک مبدا، این مرحله هم نیاز به ارائه مستندات و طی شدن مراحل قانونی دارد. بسته به کد گمرکی کالا و شرایط خاصی که برای افراد و کشورها وجود دارد، مراحل ترخیص کالا از گمرک میتوانند پیچیده و ساده باشند. ترخیص کالا در کشور مقصد نیز توسط شرکتهای معتبر که گواهینامه بین المللی دارند صورت میگیرد.
تحویل محموله در مقصد
در کشور مقصد، کالا از حمل کننده بین المللی دریافت شده و برای رسیدن به دست خریدار آماده میشود. حمل کنندههای محلی یا بومی منطقه برای حمل این کالاها در منطقه گمرکی آماده دریافت بار خواهند بود. انتقال کالاها به انبار خریدار در این مرحله شروع میشود و تا رسیدن به دست خریدار ادامه مییابد.
سما مروارید آسیا راه حل حرفه ای و کم هزینه برای انواع خدمات حمل و نقل زمینی شما
برای استفاده بیشتر از خدمات حمل و نقل زمینی:
- از پیش برنامه ریزی کنید : زمان حمل و نقل ما بسیار بیشتر از هر بار حمل و نقل است ، بنابراین بهتر است قبل از تاریخ تحویل مورد نظر خود یک رزرو انجام دهید. تیم حمل و نقل تخصصی ما بسته به کشتی و مسیریابی قادر به تخمین زمان حمل و نقل شما خواهد بود.
- بزرگ فکر کنید : به عنوان یک قاعده کلی ، حجم بیشتر تقریباً همیشه به معنی ارزان تر بودن قیمت تحویل هنگام حمل کالا در سطح بین المللی است. این امر خصوصاً در مورد حمل و نقل دریایی صادق است.
- از کالاهای خود در حمل و نقل محافظت کنید : به عنوان یک قاعده کلی ، حجم بیشتر تقریباً همیشه به معنی ارزان تر بودن قیمت تحویل هنگام حمل کالا در سطح بین المللی است. این امر خصوصاً در مورد حمل و نقل دریایی صادق است.
به یک انبار نیاز دارید؟
